‘Chaos in huis is chaos in je hoofd’ een cliché?

Chaos in huis is chaos in je hoofd  het is een cliché maar één dat, voor mij althans, klopt als een bus.
Het organiseren van spullen, administratie en het brengen van structuur in mijn huishouden en werkplek was van jongs af aan een rode draad in mijn leven. Het gaf me rust en energie. Er werd onder vrienden wel eens mee gelachen…. Bij Cindy was altijd alles netjes ;-).

Maar de laatste jaren kwam hier verandering in. Op korte tijd kocht ik met mijn partner een huis, gingen we zelf aan het verbouwen en werden we de trotse ouders van twee fijne meisjes. Voeg hier nog een chronisch slaapgebrek en onze fulltime jobs aan toe en daar heb je het… chaos!

Hoewel dit niet problematisch hoeft te zijn had ik er nood aan dit aan te pakken en terug evenwicht te vinden.

Van zodra onze jongste dochter beter doorsliep en de energie weer op peil kwam groeide ook de goesting. Goesting om erin te vliegen, opnieuw structuur en overzicht in huis te brengen en zo mijn frustraties het hoofd te bieden. Het werkte ook aanstekelijk voor mijn huisgenoten. Heel wat overbodige spullen vonden een nieuwe thuis of werden naar het containerpark gebracht. Geen rondslingerende schoenen, jassen, kleding en spullen meer…

Hoe georganiseerd of gestructureerd je ook bent, ik weet uit ervaring dat je, om welke reden dan ook, het overzicht kan verliezen. Het is dan ook heel mooi om te ervaren dat ik als professional organizer anderen kan helpen dat gevoel van rust en voldoening (terug) te vinden.