Wat als… het resultaat van andermans opruimmoment bij jou terecht komt?

En daar gaat de bel!

Ze had het me al even laten weten: ‘Als het goed is spring ik zaterdag even binnen want ik heb nog wat kleedjes voor  de jongste dochter en ook nog wat kleding die mij niet meer past. Misschien iets voor jou?’ Het weekend passeerde zonder bezoek en ik dacht: ‘misschien maar goed zo, minder spulletjes ;-)’. Maar enkele dagen later ging de deurbel, mijn zusje: ‘Ik zet snel even de zak met kleedjes af, geen tijd, tot later, dikke kus!’ En jawel hoor, daar stond die zak te blinken….

Natuurlijk had ik haar op voorhand al vriendelijke kunnen bedanken en vragen om geen spulletjes meer aan ons door te geven maar er zit nog heel wat bruikbare kleding bij voor de dochter en misschien zit er voor mezelf toch ook nog wel iets bij (lekker makkelijk en nog goedkoop ook 😉 ).  Maar wat doe je dan met die zak?

Wel…

Laad de zak zo snel mogelijk uit en maak twee stapels, eentje voor wat je wil houden en eentje voor wat je niet wil houden. De kleding die je niet wil houden doe je weer in een zak en breng je weg naar de kringwinkel, tweedehandswinkel, lokale initiatieven of container. Vraag wel zeker even na aan diegene waarvan je het kreeg of ze die spullen niet liever zelf terugnemen! Kan dit niet meteen zet deze zak eventueel naast je voordeur zodat je dit niet uit het oog verliest.

De kleding die je wil houden gooi je in de wasmand voor een wasbeurt of leg je, als je zo’n schat van een zusje hebt als ik die de kleedjes reeds gewassen en gestreken afgeeft, ineens in de kast waar ze vanaf nu thuishoren. Zijn de kleedjes nog te groot, verzamel ze dan op één vaste plek op zolder of in je berging (liefst per maat of leeftijd zodat je ze in de toekomst makkelijk kan terugvinden). In dat geval hoef je ze niet op voorhand te wassen want dat doe je weer opnieuw als je ze na lange tijd weer van zolder haalt toch?